mbh (2)

Waardevernietigende overnames MBH afgekapt, maar prestaties nog steeds ondermaats

Afgelopen week kwamen de cijfers van MBH Corporation uit. Wanneer je een eerste blik op het persbericht werpt, dan zul je al gauw denken dat de zaken fantastisch gaan. Er werd een recordomzet behaald van 142,8 miljoen pond, een 31% stijging ten opzichte van 2021. Deze stijging was ook nog eens afkomstig uit organische groei.

Wanneer we verder lezen, dan zien we dat de EBIT (de winst voor rente en belastingen) daalde met 31%. De reden volgens het bedrijf zijn hogere bedrijfskosten. De nettowinst na belastingen, bedroeg echter 2,2 miljoen pond in vergelijking met 0,1 miljoen voor 2021. Kortom, de winst voor rente en belastingen daalde, maar de winst na belastingen steeg. In bepaalde omstandigheden kan dit uiteraard, maar het doet wel de wenkbrauwen fronzen.

Nog even terugblikken

Veel nieuws omtrent MBH Corporation is er het laatste half jaar niet te melden geweest. Wanneer je onderstaande video's kijkt is het verhaal naar de buitenwereld toe nog steeds erg goed. Als belegger heb je de mogelijkheid om in een holding samengesteld uit 28 volwassen (inmiddels minder), winstgevende en kleine bedrijven te investeren.

In de onderstaande video opgenomen door IG wordt het nog maar eens uitgelegd: De groep wordt naar eigen zeggen zeer goed bestuurd met een hoge mate van transparantie. Er is de afgelopen jaren sprake geweest van winstgevende groei. Sommige technologie bedrijven groeiden sneller, maar deden dit niet winstgevend. Kortom, een investering in aandelen MBH is een beter alternatief. Bovendien ontvangen de beleggers op deze manier ook nog eens een mooi dividend. Een echte "valueplay" zoals Laing het noemt. Laing meldt in de video zelfs dat de betrokken bedrijven met MBH streven naar een een market cap van meerdere miljarden.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Top 3 brokers

Eenvoudig beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s vanaf 1 euro! 

Beleg en ontvang tijdelijk tot €200,- transactietegoed bij Saxo. 

Profiteer van 0% commissie en beleg in fractionele aandelen en crypto. 

Top 3 investeringsmogelijkheden 

Vergelijk en spaar met vaste hoge rentes tot 4,45% per jaar! 

Investeer in consumentenleningen met een ROI tot 13% per jaar! 

Ontvang 10 euro en bouw aan je eigen vastgoedportefeuille!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Gratis rapport: Dit aandeel kan meer dan 100% stijgen

Ontvang direct een gratis premium rapport van een zeer kansrijk aandeel uit onze modelportefeuille.